Gaan golfen met je kinderen: een survival gids

Gaan golfen met je kinderen: een survival gids

Laat je kinderen kennis maken met golf zonder je geduld te verliezen (of je club lidmaatschap). In dit artikel een aantal tips om er voor je te zorgen dat je kinderen net zo enthousiast worden over golfen als jij.

Kies het juiste moment van de dag

We hoeven je dit waarschijnlijk niet te vertellen, maar dit is geen activiteit op zondagochtend om 8 uur. Of in ieder geval niet als je van plan bent om naar een golfbaan te gaan waar ook andere mensen zijn. (Als je toevallig je eigen privégolfbaan tot je beschikking hebt, zouden we lekker doen waar je zin in hebt. We kunnen best vrienden worden?). Het beperken van de golftijd voor het hele gezin tot avonduren wordt niet alleen geadviseerd uit overweging voor uw medegolfers, maar ook voor uw eigen gezond verstand. Er is niets leuks aan om te zien hoe je kind acht opeenvolgende schoten in de bunker maakt terwijl een of andere ongeduldige chagrijn met zijn handen op zijn heupen in de fairway staat. We zijn ervan overtuigd dat kinderen al op jonge leeftijd een algemeen respect moeten hebben voor het speeltempo, maar je maakt het voor jezelf een ramp als je af en toe uitstel niet toelaat.

Koop leuke golf artikelen voor ze

Zeker als ze net beginnen is het belangrijk om je kinderen enthousiast te houden. Ze af en toe een klein golf cadeau geven zal daar zeker bij helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan wat tees of een doosje ballen. Pas als ze de nieuwste schoenen van Malbon Golf ontdekken heb je een probleem. Kies daarom liever voor een pet van Birds of Condor.

Neem een golfkar

Dit is weer een van die filosofische compromissen die je moet sluiten als het gaat om golfen met kinderen. Als golfer ben je misschien een echte wandelaar omdat je het gevoel hebt dat het spel zo gespeeld moet worden en omdat je van beweging houdt. Maar een golfkar voor kinderen is al een uitje op zich. Het is leuk, het is een mooi gespreksonderwerp en het vermindert de vermoeidheidsfactor die er onvermijdelijk is als je je eigen tas draagt. Neem  nou niet elke keer dat je met je kinderen speelt een golfkar maar ook hiervoor zal je dus extra je portemonnee moeten trekken zo nu en dan.

Pas de afstanden aan

Dit zou waarschijnlijk als eerste op de lijst moeten staan, omdat het zo'n belangrijke rol speelt in het plezier van je kind aan het spel. Er is niets nobels aan om je kind te dwingen dezelfde meters te spelen als jij. Het maakt het parcours behapbaar en stelt hen in staat op zijn minst enige positieve ervaringen op te doen voordat ze ontdekken hoe ellendig dit spel kan zijn. Daarover gesproken…

Gebruik andere scores

Kinderen zijn ontzettend competitief en willen dus altijd winnen. Zeker als je met meerdere kinderen speelt die niet zoals jij rekening houden met het af en toe laten winnen van de ander. Het doel is natuurlijk nog steeds om de bal zo snel mogelijk in de hole te krijgen. Kun je vragen of ze punten willen geven voor hun eigen slagen. Als het een goede slag is dan krijg je een +1 bij een gemiddelde slag een 0 en bij een slechte slag een -1. Zo maakt het niet uit wat je scoort op de normale manier, elke positieve score is een overwinning.

Veel speel plezier!

Terug naar blog